Met de Buurtbus Westerwolde (lijn 512) reist u gemakkelijk en goedkoop van uw dorp naar de voorzieningen in Sellingen, Mussel en Stadskanaal vice versa.
In Sellingen kunt u overstappen op lijn 72 naar Ter Apel of Emmen (buiten de spits wel een overstap). In Jipsinghuizen kunt u overstappen op lijn 72 naar Vlagtwedde. En in Stadskanaal kunt u overstappen op de verschillende lijnen naar Groningen, Assen en Winschoten.
De Buurtbus rijdt dankzij de inzet van ongeveer 35 vrijwilligers. Gezien hun enthousiasme kunt u rekenen op vriendelijke en behulpzame chauffeurs, die bovendien het gebied goed kennen. Heeft u belangstelling om chauffeur te worden? Dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de Buurtbusvereniging via telefoonnummer 06 – 156 121 61 of via e-mail secretariaat@buurtbus-westerwolde.nl.

Buurtbuskaartje

In de Buurtbus zijn andere kaartjes geldig dan u gewend bent bij de ‘gewone’ bus.
U kunt bij de chauffeur voor € 2,- een Buurtbuskaartje kopen.
Reist u vaker met de Buurtbus? Een Buurtbus-maandabonnement kost € 40,- en is te koop bij de chauffeur. Dit is voordeliger als u vaker dan 20 ritjes per maand met de Buurtbus reist.

U kunt alleen met PIN betalen.

Let op: u kunt niet met de OV-chipkaart reizen en ook Sterabonnementen zijn niet geldig in de Buurtbus.

Ook etickets voor een speciaal traject zijn niet geldig in de buurtbus, omdat wij onder een ander tariefsysteem vallen.

Houders van een studenten OV-kaart kunnen gratis meerijden als zij de speciale app op hun telefoon kunnen tonen, samen met hun OV-kaart, waarvan de nummers overeen dienen te komen.

Kinderen tot en met 3 jaar reizen, onder begeleiding van een betalende volwassene, altijd gratis mee. Maximaal drie kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee met een betalende volwassene (18 jaar en ouder). Huisdieren mogen in de bus gratis met u meereizen.  

Dagkaart (hele dag geldig)

Met de Dagkaart kunt u de hele dag onbeperkt reizen in heel Groningen, Drenthe en Zuidoost-Friesland. U koopt de Dagkaart bij de buschauffeur op een Qbuzz of online voor € 16,50. Wij accepteren de dagkaart wel, maar verkopen hem niet.

Info over de Dag-Dalkaart

Dal-Dagkaart (na 09.00 uur en tijdens weekend/vakantie) Reist u buiten de spits? Dan kunt u voordelig met de Dal-Dagkaart reizen. Op onze buurtbus kunt u helaas geen Dag-Dalkaart kopen, maar u reist wel tegen de voorwaarden en tarieven die daarvoor gelden. De Dal-Dagkaart is voor € 11,00 te koop bij de chauffeur op een Qbuzz bus of online en is op werkdagen na 09.00 uur onbeperkt geldig. In het weekend en vakanties kunt u de hele dag onbeperkt reizen. De Dal-Dagkaart is ook geldig in de Nachtbus en de bussen van Qbuzz in Zuidoost-Friesland.

Kijk voor actuele informatie op: qbuzz.nl/GD/mijn-reis-betalen/kaartje-de-bus/dal-dagkaartje/