Met de Buurtbus Westerwolde (lijn 512) reist u gemakkelijk en goedkoop van uw dorp naar de voorzieningen in Sellingen, Mussel en Stadskanaal vice versa.
In Sellingen kunt u overstappen op lijn 72 naar Ter Apel of Emmen (buiten de spits wel een overstap). In Jipsinghuizen kunt u overstappen op lijn 72 naar Vlagtwedde. En in Stadskanaal kunt u overstappen op de verschillende lijnen naar Groningen, Assen en Winschoten.
De Buurtbus rijdt dankzij de inzet van ongeveer 35 vrijwilligers. Gezien hun enthousiasme kunt u rekenen op vriendelijke en behulpzame chauffeurs, die bovendien het gebied goed kennen. Heeft u belangstelling om chauffeur te worden? Dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de Buurtbusvereniging via telefoonnummer 06 – 156 121 61 of via e-mail secretariaat@buurtbus-westerwolde.nl.

Buurtbuskaartje

In de Buurtbus zijn andere kaartjes geldig dan u gewend bent bij de ‘gewone’ bus.
U kunt bij de chauffeur voor € 2,- een Buurtbuskaartje kopen.
Reist u vaker met de Buurtbus? Een Buurtbus-maandabonnement kost € 40,- en is te koop bij de chauffeur. Dit is voordeliger als u vaker dan 20 ritjes per maand met de Buurtbus reist.
U kunt alleen met PIN betalen.
Let op: u kunt niet met de OV-chipkaart reizen en ook Sterabonnementen zijn niet geldig in de Buurtbus.
Houders van een studenten OV-kaart kunnen gratis meerijden als zij de speciale app op hun telefoon kunnen tonen, samen met hun OV-kaart, waarvan de nummers overeen dienen te komen.
Kinderen tot en met 3 jaar reizen, onder begeleiding van een betalende volwassene, altijd gratis mee. Maximaal drie kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee met een betalende volwassene (18 jaar en ouder). Huisdieren mogen in de bus gratis met u meereizen.  

Dagkaart (hele dag geldig)

Met de Dagkaart kunt u de hele dag onbeperkt reizen in heel Groningen, Drenthe en Zuidoost-Friesland. U koopt de Dagkaart bij de buschauffeur op een Qbuzz of online voor € 16,50. Wij accepteren de dagkaart wel, maar verkopen hem niet.

Info over de Dag-Dalkaart

Dal-Dagkaart (na 09.00 uur en tijdens weekend/vakantie) Reist u buiten de spits? Dan kunt u voordelig met de Dal-Dagkaart reizen. Op onze buurtbus kunt u helaas geen Dag-Dalkaart kopen, maar u reist wel tegen de voorwaarden en tarieven die daarvoor gelden. De Dal-Dagkaart is voor € 11,00 te koop bij de chauffeur op een Qbuzz bus of online en is op werkdagen na 09.00 uur onbeperkt geldig. In het weekend en vakanties kunt u de hele dag onbeperkt reizen. De Dal-Dagkaart is ook geldig in de Nachtbus en de bussen van Qbuzz in Zuidoost-Friesland.

Kijk voor actuele informatie op: qbuzz.nl/GD/mijn-reis-betalen/kaartje-de-bus/dal-dagkaartje/